Marknadsansvarig säljare

IRO söker en marknadsansvarig säljare

Du kommer att ha marknads- och försäljningsansvaret av vävprodukter till specifika geografiska marknader, omfattande främst Turkiet, Indien, Baltikum, Östeuropa och länderna i Skandinavien. Din roll innebär mycket kontakt med IROs agenter för respektive marknad samt att delta vid behov i slutförhandlingar hos slutkund. Tjänsten innebär ca 40-70 resdagar/år omfattande främst utlandsresor.

IRO OCH AROS ELECTRONICS, som båda ingår i den Belgiska Van De Wiele-koncernen, arbetar tillsammans i tre divisioner: textil, industri och fordon. Inom dessa tre divisioner utvecklar och producerar vi både mekanik och elektronik till kompletta produkter. IRO ligger i Ulricehamn med ca 125 anställda och Aros Electronics ligger i Mölndal med ca 150 anställda.. Läs mer om företaget på www.iroab.com.

Beskrivning av tjänsten
I tjänsten som marknadsansvarig säljare på IRO erbjuds du en ansvarsfull affärsinriktad tjänst där du kommer att ha marknads- och försäljningsansvaret av vävprodukter till specifika geografiska marknader, omfattande främst Turkiet, Indien, Baltikum, Östeuropa och länderna i Skandinavien. I det arbetet har du mycket kontakt med IROs agenter för respektive marknad samt deltar vid behov i slutförhandlingar hos slutkund. Du ansvarar för arrangemang inför och under deltagande på lokala mässor på respektive marknad. Du har även presentation för kunder, både mindre och större grupper, för att visa vilka möjligheter produkterna ger för att uppfylla de krav och önskemål som kunden har för sina textila produkter. Det ligger i ditt ansvarsområde att följa upp och ha god kännedom om respektive marknad.
Tjänsten innebär ca 40-80 resdagar per år med tyngdpunkt på utlandsresor, men även inom Sverige och resor kan planeras i god tid.

Din profil
Du behöver förstå teknik och vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet från försäljning B2B. Har du även kunskap om den textila processen är detta en stor fördel. Är din textila kunskap begränsad kommer det ingå att du lär dig detta eftersom det i den här tjänsten är ett mycket viktigt område.

Troligen är du idag säljare/inköpare och har arbetat några år på exportmarknaden för svenska produkter. Erfarenhet från förhandlingssituationer är mycket meriterande. Du har mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Har du kunskaper i ytterligare språk är det meriterande. B-körkort är ett krav.

Du är affärsmannamässig och har en god förmåga att anpassa dig till olika situationer och kulturer. Andra egenskaper som vi värdesätter hos dig är att du är ansvarstagande, strukturerad och målinriktad.

Ansökan

Rekryteringen genomförs i samarbete med Söder & Co
Ansök och läs mer på soderco.se | Sista ansökningsdag: 2018-04-15, urval sker löpande.

För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvariga: Mira Vartiainen 0723-63 23 60 samt Jessica Jönsson på tel. 0707-27 90 99.

2018-03-26T09:28:26+00:00